Black Bear
Norne
Canada maj-juni 2008
Black Bear


Tilbage til kort
Se billeder af pattedyr fotograferet i Canada
Se billeder af fugle fotograferet i Canada
Se billeder af landskaber fotograferet i Canada

Pacifik Rim -, Banff - og Jasper National Park.

"Vi har brug for at beriges på en anden måde end ved materiel fremgang. Og for at opnå dette kan vi blot se os omkring og betragte det, som vores land har at byde på.Vi ejer noget, som ikke findes noget andet sted i verden." Citat af Grå Ugle ( WA-SHA-QUON-ASIN hvilket betyder "Den som flyver om natten" )
Ovenstående budskab udsendte han til den øvrige verden i 1930'erne. Og hans ord har stadig gyldighed. Nu næsten 125 år efter den første Nationalpark i Canada blev oprettet, er der på verdensplan sket en befolkningseksplosion, der udøver et stadigt større pres på naturen. Vilde dyr og planter forsvinder for stedse og uberørte steder bliver mere og mere sjældne og er stærkt truede.
Men bortset fra Antarktis så findes 20 % af jordens tilbageværende vildmarker i Canada, og landet er kendt for sine vidstrakte uforstyrrede naturområder. Fra stillehavskysten i vest over Rocky Mountains i British Columbia og Alberta, prærielandet i Saskatchewan og Manitoba, sølandet i Ontario til Atlanterhavskysten i øst. Fra vinmarkerne i Okanagan Valley i syd over isbjørne-hovedstaden Churchill, ved Hudson-bugten til den barske og uberørte natur i Yukon, Nordvest Territoriet og Nunavut rummer Canada ikke mindre end 42 nationalparker. Samlet dækker de over 2 % af landets areal.. Hvilket svarer til ca. 5 gange Danmarks areal.
Hertil kommer en stribe mindre naturparker, de såkaldte provins parker. Alle udlagt for at beskytte en smuk og righoldig natur, og som hvert år tiltrækker titusinder af besøgende fra hele verden. I foråret 2008 øgede Inger og jeg besøgstallet med 2, idet vi på en tre ugers tur besøgte Pacific Rim National Park på Vancouver Island og de store naturparker Banff og Jasper i Alberta. Kun et lille hjørne af det næsten 10 millioner kvadratkilometer store land. Men til gengæld noget af de mest dramatiske og naturskønne del af Canada

Forberedelser.
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i mange år har haft en stor drøm om at besøge Canada. Men når den endelige afgørelse skulle tages, valgte vi altid anderledes. Først da jeg blev inspireret af et foredrag af den kendte ornitolog fra Skagen, Knud Pedersen, om BC slog jeg til, og det var let at sælge ideen til min kone Inger.
Allerede i november 2007 begyndte vi så småt via Internettet at undersøge mulighederne. I vores søgen landede vi på My Planets hjemmeside. Et rejsebureau, som har specialiseret sig i rejser til Australien, New Zealand, USA og Canada. Her fik vi et tilbud på 24.334,-kr. bestående af:
Fly København-Vancouver t/r
Leje af camper CT-22 i 21 dage
Hotelophold i Vancouver
Udstyr til camperen
Tilkøb af 800 km
Det accepterede vi. Dertil kom overnatning på campingpladserne og benzinudgifter. Desuden flyrejse Aalborg-Kastrup, samt hotelophold i København. En løsning, som var nødvendig, da vi allerede skulle checke in kl. 05:30. Senere tilkøbte vi en såkaldt "Early Bird Afgang". Der gav os mulighed for at hente camperen tidligere på afhentningsdagen og at aflevere den senere ved rejsens ende.
Da vi havde besluttet os, og vores interesseområde er naturen, gik vi straks i gang med at skaffe informationer i form af fagbøger, kort og print fra diverse hjemmesider.
Følgende kan anbefales:
Turen går til Canada Politikens rejsebøger
Mammals of North America af Roland W. Kays and Don E. Wilson
The SIBLEY- Field Guide to Birds of Western North America af David Allen Sibley
De Canadiske Rocky Mountains Guide til Banff, Jasper og Yoho Nationalparker af Arne Tubæk Naamansen My Planet Multimedia
Efter at have sat os grundigt ind i de muligheder, som tre uger giver, besluttede vi os for tre dages ophold i Vancouver. Derefter nogle dage på Vancouver Island, nærmere betegnet i Pacific Rim Nationalpark. For senere at slutte med Rocky Mountains. Vi var indstillet på ikke at køre så meget, men i stedet opholde os nogle dage samme sted, hvorfra vi så kunne vandre eller lave småture.
Er du interesseret i at læse hele turrapporten, som er på 45 sider med billeder, kan den downloades som PDF-filCanada Pdf
Tilbage til kort