Opdateret d. 17.1.2022


Tilbage til forsiden

Naturdagbog 2022

Kyst ved Løgstør 17. august

Takket være Ingers regelmæssige gåture på muslingekysten ved Løgstør har jeg kunnet fotografere snespurve i dag. I nogle dage har hun set en lille flok, og i dag var de der igen. Jeg benyttede mig af hendes iagttagelser og tog til kysten en halv time før solnedgang.

Jeg havde ikke gået langt, inden jeg fandt fuglene. Fire i alt var der. Forsigtigt listede jeg mig ind på dem, og heldigvis nåede jeg at få en del billeder, inden en stor hund snusede mig op ad benet, og en endnu større hundeejer kom op på siden af mig. "Pas på ikke at jage fuglene væk" råbte jeg. Hvorpå han gryntede et eller andet uforståeligt. Men da havde hunden allerede jaget fuglene på flugt. RESPEKTLØS!!!!!

EXIF: ISO 2000, 1/800 sec. f:7, 1/3 EV. Efterbehandlet i Topas DeNoise og Topas Sharpen

Nørrekær Enge 14. januar

På en køretur fra Aggersund mod Kølby over mølleparken talte jeg ca. 350 sangsvaner fordelt i flere grupper. I den ene gruppe gemte der sig 102 canadagæs. På marken ved Povtrupvej fouragerede en lille flok rådyr, som naturligvis blev forstyrret, da jeg langsomt trillede nærmere. Da de efter en kort løbetur over markerne stoppede op, måtte jeg konstatere, at der faktisk var 7 dyr i flokken. Senere fik jeg øje på en stor flok sjaggere, der fløj op fra en rapsmark tog en runde for derefter igen at slå sig ned i rapsen. En tårnfalk musede.

Fire rådyr der blev til syv, da de stoppede op ude på marken i passende afstand fra den røde bil

Canadagæs-et udsnit af en flok på 102 fugle


Canadagæs-læg mærke til en lille konflikt mellem en sangsvane og en canadagås. De næbbes


Sjagger


Sjagger udsnitsforstørrelse


Lendrup 10. januar

I formiddags kørte jeg et smut til Lendrup og gik ad stien mod ophalingspladsen for joller. Derved nåede jeg helt frem til lagunen og kom ufrivilligt til at forstyrre fuglene. Ca 200 ænder gik på vingerne (størstedelen gråænder)og fløj ud over fjorden, hvor de slog sig ned. Tilbage var der nu kun 4 lille lappedykkere, som i panik skøjtede henover vandet og dykkede for senere at dukke op i behørig afstand fra mig. Da jeg havde fjernet mig og var ved Kanalbetjentens Hus, så jeg, at ænderne var ved at vende tilbage til lagunen.

På vej hjem stoppede jeg op for at fotografere nogle sangsvaner. På markerne ved Hobrovej lidt nord for Vilsted er der nu samlet en stor flok på et par hundrede, der fouragerer på en rapsmark.