Forside
Roser
Buskroser





Webdesign og fotos
A. Steen-Hansen
Risgårdsparken 18
9240 Nibe
Telf. 98686311

Slyng- og klatreroser

Et par rønnetræer er velegnede klatrestativer for den nu 7-8 m høje gigantrose, R.Filipes 'Brenda Colvin' med "kinesiske" gener. Den blomstrede først efter 5 år.
Klatrende roser kræver humusholdig jord. Det vil hos os sige omsat dyrisk gødning og kompost.
NPK- gødning 23-3-7 (klorfattig) - en halv kop pr. m2 på jorden "som salt på et æg" sidst i marts og midt i maj til alle roser, også klatreroser, og til de remonterende desuden i juni og juli. I områder med megen blæst også vanding. Læs evt. om den vigtige vanding under Buskroser.
R. Arvensis 'splendens' er en en af de mest hårdføre slyngroser, lidt duft - i milde vintre stedsegrøn. Den boltrer sig eventyrligt i et andet rønnetræ med rig blomstring i juni-juli og har nu fået sin egen lille pergola at løbe ud over og op i et bøgetræ. Alle fryder sig ved synet.
R.'Venusta Pendula' er en slægtning og den mest hårdføre i Arvensisgruppen, men med svag duft. Den har fået en læplads i halvskygge ved et 2 m læhegn og kvitterer med lange skud og et væld af blomster. Ved at binde dens skud vandret til hegnet kan man fremme knopsætningen. Blomstrer i hele juli. Begge tåler halvskygge og vil meget gerne have fugtig jord.
'Hybrida', en hybrid af Rosa 'Helenae', også kaldt 'Honningrose', kigger ovenud fra et 5 m højt fuglekirsebærtræ. Den har også stærke, kinesiske aner. Ved en større pergola står endnu en Arvensis 'splendens' og den længeblomstrende, lyst rosa, senere hvide, meget yndige R.'New Dawn'. I 2012 har vi plantet R. 'Mme Alfred Carriere' ved en røn. En "ommer", da dens forgænger engang blev til en vildrose af min manglende omhu. Podestedet skal altid have ca.10 cm jord over sig, ellers skyder vildrosen, som den forædlede er podet på.
Arvensis splendens
Arvensis splendens