Opdateret d. 31.1.2021

Tilbage til forsiden

Naturdagbog 2020

Vilsted Sø 28. oktober Næsten 5 måneder er gået, siden jeg den 8. juni tog billeder af skestorke ved Barmer Landingssted. I den mellemliggende tid har jeg ligget brak. Men efter en hofteoperation den 25.august er det stille og roligt gået den rigtige vej. Og i går havde jeg så stort et overskud, at jeg besluttede mig for en tur til Vilsted Sø. Og det fortrød jeg ikke, da en tårnfalk var samarbejdsvillig. Også en fiskehejre kom forbi. Ellers var der mange gæs: Tæt ved fugletårnet gik en stor flok bramgæs på ca. 400 fugle, og spredt i terrænet var der grågæs. Senere kørte jeg til Overlade og derfra til søens sydlige del. Lunden er nu klædt i efterårsfarver, og de græssende kreaturer på det grønne græstæppe er en nydelse. På en opharvet majsmark tæt ved Lundgård var der et leben af fugle: Hjejler, viber, grågæs og hættemåger. Desværre var det for mørkt til at fotografere.8.juni Barmer Landingssted

På vej hjem fra lægehuset i Nibe foreslog jeg Inger at køre et smut til Barmer Landingssted, selv om jeg endnu ikke har min førlighed. Jeg satte mig på en bænk med min kikkert. Pludselig råbte Inger-SKESTORK-. En flok på 14 fugle kom fra vest og kredsede i et minut flere gange over os. Hurtig, som Inger er, fandt hun min tele på bagsædet, og trods mit handicap skød jeg løs. Det var en kæmpe oplevelse for mig, da det er så længe siden, jeg sidst har været på fototur. Forhåbentligt bliver det bedre, når lægerne har fundet frem til en løsning.

Billeder fra uge 22, 23 og 24


Vi nyder solnedgangen og aftenkaffen ved Trend 16. juni

Fingerbøl fotograferet i Myrhøj Plantage 16. juni

Trend Å ved rundkørslen Hornumbrovej syd for Vester Hornum 28. maj

Sjørup Sø fotograferet fra et punkt sydvest for søen 28. maj

Sjørup Sø fotograferet fra et punkt sydvest for søen 28. maj

Ny sø mellem Vindblæs og Vilsted ved Engelstrup foto fra 29. maj

Ny sø mellem Vindblæs og Vilsted ved Engelstrup foto fra 29. maj

Skovstjerne fotograferet i Myrhøj Plantage 16. juni
13.januar Bygholm Vejle

Lille skallesluger med et gennemsnitsvingefang på 60 cm er den mindste af de tre skalleslugere, der kan ses i Danmark. Fuglene her er fotograferet i Vejlerne, hvor jeg i går kunne se tre hanner og tre hunner.Kurtisering og rastløs flyveopvisning, hvor de tre hunner piskede forbi, og hannen til stor fornøjelse landede ret ud for tårnet ved Midt Sø, var en god oplevelse. Lille skallesluger er en fåtallig, men regelmæssig trækgæst i DK. Den yngler i den nordligste det af taigaen fra Sverige over Finland og Rusland til Stillehavet.


Lille Skallesluger han


Lille skallesluger han


Lille skallesluger hun<