Forside

Har du spørgsmål eller kommentarer
mail til
I. Steen-Hansen

Webdesign og fotos
A. Steen-Hansen
Risgårdsparken 18
9240 Nibe
Telf. 23385406
Hjemmeside


Opdateret d. 7.4.2017
Åben have 1. - 3. juli 2007

Efter ekstra travle uger i haven kom de tre imødesete eftermiddage i begyndelsen af juli 2007, hvor vores skovhave for første gang var åben for alle interesserede fra kl. 14-18.
En time før arriverede et frisk par på motorcykel fra Valby med henblik på at få inspiration til en kommende skovhave i Skåne. Vi havde mailet lidt sammen takket være hjemmesiden. Et frisk pust fra øst.
Snart kom en "delegation" nede fra Farstrup og med spørgsmål og begejstring. De anede intet om denne skovhaves eksistens. Da en af damerne var ved at træde baglæns op i en stor myretue og udbrød:" Er her OGSÅ myrer?" sagde en mand beroligende: "Ja, HER er plads til det hele". I alt kom der 34 haveinteresserede denne søndag i et vejr, der var som bestilt. Mange benyttede sig af tilbudet om gratis kaffe/te og hjemmebagte småkager på terrassen.
"Det danske Haveselskab" havde tilsendt et flot skilt. Desuden kom der brochurer til evt. nye medlemmer og nogle eksemplarer af "Haven", som lå på et bord sammen med nogle numre af "RosenNyt", "Det danske Rosenselskabs" medlemsblad. Her lå også "Storkenæb - Bogen om Geranium", plus notesblok og kuglepen til notater.
Ved roserne står navneskilte, og jeg havde skrevet ganske kort om de fleste af skovhavens roser på ark, som var mangfoldiggjorte og laminerede. Med Alberts smukke fotos. En del besøgende var meget interesserede i pasningen af de forskellige rosentyper
Næste eftermiddag kom der en god og langvarig regnbyge, tiltrængt her, men ikke så velkommen lige på det tidspunkt. Nogle få havegæster trodsede dog vejret, og netop det vejr betød vældig god tid til en havesnak og andre vigtige emner under paraply og i ly på terrassen.
Heldigvis var blomstringen hos den duftende Filipes "Brenda Colvin" (England) som håbet på sit højeste. Den er en spontan hybrid af klatrerosen "Kiftsgate" med kinesiske aner og høstede manges beundring i sin 6-7 meters fulde højde i en almindelig Røn, som i den engang tætte skov er blevet tvunget op i usædvanlig højde.
Poulsenroserne "Astrid Lindgren" og Pas de Deux" tog også "mange roser hjem".En længeblomstrende og charmerende buskrose, "Rush", blev også noteret af flere gæster. Ved terrassen var den velduftende gamle persiske rose "Rose de Rescht" sprunget ud. Dens karminrøde "blomstersmæld" har vi glæde af til hen på efteråret.
Den ofte en meter høje, akvarellysende engstorkenæb med hvide årer, Geranium pratense "Mrs. Kendall Clark", fik smukke ord og sukke ved synet af kronens lyst himmelblå farve.
Tre dejlige eftermiddage blev det, hvor vores forventninger blev overgået, og hvor glæden over denne håndgribelige form for paradisdrømme kunne deles med nogle af de 60 havegæster.
Vi holder ikke Åben Have igen, men man er velkommen til at ringe om et besøg, dog ikke af større selskaber.
Tak for besøgene!