Forside
Fugle i haven 2
Webdesign og fotos
A. Steen-Hansen
Risgårdsparken 18
9240 Nibe
Telf. 98686311

Almindelige fugle i haven 1.

Alle billeder er fra egen have
Klik på billedet for at se stort format og læs om nogle af dem.

Blåmejse

Musvit

Topmejse

Sortmejse

Bogfinke

Her omsættes årligt over et kvart ton solsikke- og vildtfuglefrø.

For år tilbage diskuterede man ihærdigt, hvorvidt man i det hele taget skulle fodre havens fugle. Ikke blot om sommeren, men så sandelig også om vinteren. Modstanden udsprang af den opfattelse, at man ved at holde de lokale fugle i god foderstand gav forårets indflyttere unfair konkurrence. I dag lyder der andre toner, og salget af fuglefoder har aldrig været større.
Selvfølgelig er fuglenes overlevelse i naturen ikke betinget af, at vi fodrer dem. Selv en streng vinter vil i det lange løb ikke have nævneværdig indflydelse på den enkelte arts overlevelse, da det fortrinsvis er de syge og svage fugle, kulden gør det af med. Men ved at fodre havens fugle er man imidlertid med til at opretholde en god lokal bestand. Og dette nyttesyn står ikke alene. Det blandes op med en ofte ubeskrivelig glæde ved at se fuglelivet udfolde sig lige uden for husets vinduer.
For at give fuglene størst muligt råderum og for at have mulighed for at se dem fra forskellige opholdssteder i huset har vi placeret foderpladserne flere steder rundt i haven. Desuden fodrer vi hele året. Det betyder, at vi ofte har haft besøg af ungfugle. Det har vi blandt andet oplevet med Kernebider og Skovskade. .

Blåmejse
Blåmejse fouragerer på en blandig af fedt, havregryn og solsikkefrø.