Forside
Forår
Vintergækker
Erantis
Krokus
Anemoner
Martsviol
Dorothealilje
Pinseliljer
Juleroser
Den hvide tid


Webdesign og fotos
A. Steen-Hansen
Risgårdsparken 18
9240 Nibe
Telf. 98686311

DompapForårslængsel

"Forår, forår - kom nu snart", sang jeg med børnene i de yngste klasser. Med eller uden have - længslen efter denne højt priste tid ligger dybt i os. På milde vinterdage går der mange timer med at rydde op udendørs: Bladbunker fra efteråret omrokeres til mere hensigtsmæssige steder. Buske og træer beskæres der, hvor vi ikke fik gjort det, mens de bar løv. I sensommeren er det lettere at se den ønskede form, en ide, jeg læste i "Det danske Haveselskabs" dejlige, månedlige blad, "Haven", som er yderst alsidigt redigeret. Hjemmesideadresse: www.haven.dk

Desuden skal enkelte roser af og til omplantes til mere velegnede steder, og rodskud fra Gallica officinalis (Apotekerrosen), "Gloire de France" og albarosen "Princesse de Lamballe" skal måske have en selvstændig vokseplads. Imens er længslen efter forår godt anvendt. Men når der som i enkelte vintre er "rigtig vinter" i måneder, bliver drømmene om de ventende herligheder derude i sneen til en slags sult. Den kan i bedste fald afledes lidt, men kan meget let forstærkes af skønne havebøger og havehjemmesider.
I ventetiden er det glade øjeblikke, når vi oplever forårsbebudere. Det smukke, vimsende eller solende skovfirben hører med.
Vi har en forårsgætteleg, der hedder: Hvad tror du, jeg har set/hørt i dag?

Vi går lysere tider i møde.
Januar 2010
Foto: Inger